Štvrtina celkových emisií skleníkových plynov pochádza z výroby potravín, hlavným zdrojom je chov dobytka. Zdanením emisií skleníkových plynov z výroby potravín by sa dalo predísť vzniku asi takého množstva emisií, aké v súčasnosti globálne produkuje letectvo. Zdravšie stravovanie by mohlo zachrániť životy pol milióna ľudí, ktorí ročne zomrú na chronické ochorenia.
Prečítajte si celý článok tu
Efektívne využívanie pôdy, pri ktorom sú stromy pestované spolu s poľnohospodárskymi plodinami a s chovom dobytka, je esenciálnou zložkou prechodu k udržateľnému poľnohospodárstvu," povedal José Graziano da Silva, generálny riaditeľ FAO (Food and Agriculture Organization, OSN). Agrolesníctvo, je príkladom toho, ako môže poľnohospodársky sektor prispieť k zníženiu emisií skleníkových plynov.
Prečítajte si celý článok tu